Over de Drempel - Brief

Verhaal van een vrijwilliger

Geestige verhalen vertelt ze me over de correspondentie die ze voerde met het Ministerie van Defensie, haar vroegere werkgever. Ze zou drie maandsalarissen te veel ontvangen hebben, die moesten terugbetaald worden. Dat deed ze uiteindelijk door per maand 5 gulden terug te storten. Ze is nu tachtig jaar geworden en is verhuisd naar een zorginstelling. Het bevalt haar goed daar.

Ik denk dat die brief aan de burgemeester een opwelling is geweest. Ik geloof dat ze nu geen doodswens meer heeft. Haar flat was niet vervuild, maar door de jaren heen had ze zichzelf wel verwaarloosd en de eenzaamheid werd een groot probleem. Met haar broer en zus heeft ze weinig contact. Omdat ze geen aansluiting vindt bij de andere mensen in het verzorgingshuis, bezoek ik haar drie keer per week. Ze is gevoelig voor humor, dus we lachen veel. Maar soms hebben we een serieus gesprek. Ik krijg regelmatig brieven van deze vrouw met beschouwingen over allerlei kwesties.

Verhaal van een vrijwilliger van ‘Over de Drempel’, een maatjesproject voor mensen die leven in sterk vervuilde of vereenzaamde omstandigheden. In dit project werk Stek samen met de GGD.