Bellen en Buffelen

Stien en Wim de Klein

Het werk bevalt hun enorm. Ze doen het twee ochtenden per week, soms wat meer. “Het valt niet meer weg te denken uit ons leven”, zegt Stien. “Het is hard werken, maar erg leuk. Er zijn nog drie of vier andere vrijwilligers met wie we het goed kunnen vinden. En als we ’s avonds thuiskomen zijn we moe. Heerlijk toch? ’s Middags zit ik nog wel eens achter de naaimachine om van grote lakens kinderlakens te maken.” Wim geniet van de contacten met de cliënten. “De mensen komen zelf hun spullen ophalen en dan ontmoeten we elkaar. Bijna allemaal zijn het leuke mensen. Soms willen ze zelf van alles uitkiezen, maar daar beginnen we niet aan. Maar ze krijgen altijd wat extra’s. Die vrouwen zijn zwanger en willen ook het allerbeste voor hun kind. Logisch toch? Wij doen het voor de baby’s. Die worden geboren en ze kunnen er niets aan doen als er thuis zo weinig geld is.” Stien vindt dat ze voor dit werk veel terugkrijgen. “De meeste mensen zijn zó blij en dankbaar. We maken ook altijd een cadeautje. Een vader kwam eens spullen halen hier en hij bleek timmerman te zijn. ‘Je moet me bellen, hoor, als er iets getimmerd moet worden’, zei hij, ‘dan kom ik. Is gratis.’ Mooi toch?”

Ze hebben heel hun leven samengewerkt. En nu weer. Gaat dat nog steeds goed? “We kunnen het heel goed met elkaar vinden”, klinkt het in koor. “We zijn allebei doeners. Niets doen is niets voor ons.” Wim en Stien de Klein voelen zich tussen de uitpuilende schappen aan de Parkstraat als een vis in het water.

De BabyBullenBank geeft tweedehands babyspullen een nieuwe bestemming, bij mensen die de financiële middelen niet hebben om deze producten zelf aan te schaffen.