"Administratief werk, dat doe ik graag."

Joost Wegman

Joost studeerde bestuurskunde in Leiden en startte zijn loopbaan bij KPMG. Later werkte hij bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Persoonlijke omstandigheden zorgde voor grote veranderingen in zijn leven. ‘Ik heb veel verwachtingen bij moeten stellen’, vertelt Joost openhartig. ‘Het leven kan onverwachts anders lopen’, voegt hij eraan toe. 

Naast het vrijwilligerswerk voor Stek heeft Joost ook jaren als vrijwilliger voor Zebra & Welzijn in de Julianakerk in Transvaal gewerkt, bij het project ‘Rondkomen in Transvaal’. Ook bij de Burenhulp Centrale was hij actief, waar hij een goede match zocht tussen mensen met een vraag en mensen die iets aanboden. Door corona werd het spreekuur daar gesloten en de werkzaamheden stilgelegd. 

Ook op de Parkstraat lag het werk even stil door corona. Die eerste periode viel Joost zwaar. ‘Ik ging toen veel fietsen’, vertelt hij. ‘Maar na twee uur fietsen, heb je het wel gehad. Fietsen is geen dagbesteding. Ik moet meer omhanden hebben. Ik ging ook vaak naar de bibliotheek op het Spui, maar toen die ook dicht ging, was ik echt helemaal onthand.’ 

Stek is voor Joost een soort familie geworden. Hij geniet enorm van de uitjes en van het af en toe eten met collega’s. ‘Ik voel me echt onderdeel van de club’, zegt hij. ‘Soms signaleer ik dingen die niet helemaal goed gaan en dat wordt dan opgepakt. Dan voel ik me nuttig in het proces. Die waardering, dat is echt heel fijn. Ik ga hier nooit meer weg’, zegt hij vrolijk.