€ 100.000 ingezameld voor Den Haag geeft warmte

Volg hier het laatste nieuws en updates
Nieuws text rechts

Vliegende start voor Den Haag geeft warmte

24 december 2021

Afgelopen woensdag lanceerden we de actie Den Haag geeft warmte, de enthousiaste reacties en donaties stromen al binnen. Goed om te zien dat deze actie breed gedragen wordt in onze stad. Het Haagse Steunfonds Den Beer Poortugael kreeg een niet gebruikte gift retour en besloot die te schenken aan Den Haag geeft warmte. Wij zijn erg blij met deze mooie donatie, heel hartelijk bedankt!

Ook verscheen vandaag in Trouw een mooi artikel over Den Haag geeft warmte. Het volledige artikel kunt u lezen via de link: Kerken in Den Haag aan de slag om armere huishoudens warm te houden | Trouw

Den Haag geeft warmte in het nieuws

23 december 2021

Vandaag verscheen onderstaand artikel over de aftrap van Den Haag geeft warmte in het AD. We zijn ontzettend blij dat Fonds1818 de actie steunt door de eerste € 50.000 die binnenkomt te verdubbelen. Een betere start hadden we ons niet kunnen wensen. 
AD%20FOTO.jpg


Lancering actie Den Haag geeft warmte

22 december 2021

Op woensdag 22 december werd het startsein gegeven voor de actie 'Den Haag geeft warmte'. Het dagelijks leven wordt snel duurder, met name door de sterke stijging van de energieprijzen. In navolging van andere kerken en organisaties elders in het land startten Stek en andere maatschappelijke organisaties daarom met deze actie. Mensen kunnen (een deel van) hun energiecompensatie doneren aan stadsgenoten die het hard nodig hebben. Het geld komt, in samenwerking met de Voedselbank Haaglanden, in de vorm van boodschappenbonnen terecht bij de mensen die ook in aanmerking komen voor een Voedselbankpakket. 

Derk Stegeman, directeur van Stek en secretaris van de Protestantse Diaconie Den Haag, benadrukte bij de lancering van de actie hoe belangrijk het is dat we samen zorgen voor de mensen die in de problemen komen door de hogere energieprijzen. Daarom is het goed dat deze actie gestart kon worden, waarvan de volledige opbrengst bij hen terecht komt, via de samenwerking met de voedselbank.

Stephanie Roels, diaken bij de Protestantse Gemeente Scheveningen, onderstreepte hoe belangrijk het is om als kerken op te roepen tot onderlinge solidariteit. 

Wethouder Arjen Kapteijns zei tijdens de lancering dat armoede een groot probleem is, ook in Den Haag. De gemeente pakt dit op verschillende fronten op. Hij pleit daarbij voor meer aandacht voor de bestaanszekerheid van mensen. Hij is heel blij met particuliere acties als deze en is dankbaar dat religieuze organisaties dit soort acties initiëren. Samen met Derk Stegeman en Stephanie Roels toonde hij de QR-code die mensen kunnen gebruiken om een donatie te doen. 

Kijk op stekdenhaag.nl/warmte voor meer informatie over de actie en om een donatie te doen.