Tafel van Hoop: samen eten met een bite

Nieuws text rechts

Projectleider van de Tafel en pionier Jonatan Bartling: “Openhartige ontmoetingen zijn niet vanzelfsprekend, we moeten er ruimte voor maken. Ik zoek naar plekken waar we kunnen delen wat ons ten diepste bezighoudt en zo ontdekken wat ons verbindt. Derk Stegeman zocht bij Stek al langer ruimte om buiten de kerk te experimenteren met verhalen en rituelen, zoals die rond de Eucharistie. Zo ontstond de Tafel van Hoop. Het is een zoektocht naar wat het betekent om ‘te breken en te delen’, in ons eigen leven en in ons samenleven.
In en rond de kerk zoekt iedereen naar nieuwe manieren van verdieping en naar ontmoeting met nieuwe
doelgroepen. De Tafel biedt kant-en-klare programma’s voor gemeenten, pioniersplekken, eetprojecten en andere groepen. Elke Tafel heeft een eigen verhaallijn en thema. Door tekst en muziek, oefening, ritueel en gespreksvragen kan een verhaal gaan resoneren.”

Op www.TafelvanHoop.nl vind je alles wat je nodig hebt om je eigen Tafel van Hoop te creëren. Je kunt kiezen voor een van de kant-en-klare Tafels, of een Tafel organiseren rond een eigen thema, met een doe-het-zelf handleiding.