Dossier Na de noodopvang

Hoe vergaat het de mensen die wij in Bethel opvingen?
Nieuws text rechts

Na de noodopvang #4
De gedachtenstrijd van Ahmad Mardnli, een van de mannen die in Bethel opvang vond: "Ik ben veilig hoewel ik niets weet. Ik heb veel vermeden door mijn lasten op een land en zijn mensen te werpen, met wie ik geen enkele band deel behalve onze menselijkheid. Ik weet en ben me volledig bewust van de enorme aantallen die naar u toe zijn gekomen, en ik geloof dat u uw best doet, en het spijt me echt hoe alles uitgepakt is."
Lees verder

Na de noodopvang #3
"Vandaag is dag 33 van ons verblijf in Budel. We wachten nog steeds op onze eerste IND-interviews in de hoop verder te komen in onze asielprocedures in Nederland. Ik wil overigens geen oneerlijk beeld schetsen, er zijn voorzieningen in kamp Budel die de bewoners helpen om het gevoel van nietsdoen en wachten te verlichten. Ze proberen ons leuke activiteiten aan te bieden."
Lees verder

Na de noodopvang #2
Ruim een week nadat 'onze' mannen de noodopvang in Bethel hadden verlaten bezocht Betsy Schouten hen. "Nadat ze Den Haag verlieten zijn ze in één week tijd via het aanmeldcentrum in Ter Apel, een tweede opvangkamp nabij Marnewaard en een hotel in het zuiden van Nederland, uiteindelijk in Budel beland. Ruim 50 dagen na hun aankomst in Nederland konden ze dan eindelijk geregistreerd worden en hun asielaanvraag indienen."
Lees verder

Na de noodopvang #1
Met het verhaal van Klaas Bruins, projectleider buurt-en-kerkhuis Bethel. Na het warme afscheid voor onze gasten en vrijwilligers gingen de mannen terug naar Ter Apel. "In Ter Apel werden ze gedwongen om meteen hun telefoon in te leveren (waarschijnlijk om te voorkomen, dat zij beelden zouden verspreiden). Ze moesten in de hal op de grond slapen, met enkel een deken over zich heen."
Lees verder