Deelname aan het kerkasiel in Bethel schudt kerk in Elst wakker

Nieuws text rechts

Zo wordt deze zondag aan de dienst meegewerkt door Sedigheh Safari (Iran), Romaine Sikujuwa Rugarabura (Congo), Mehri Asghari (Iran), Rokan Murad (Syrisch-Koerdisch), Josue Namegabe Chubaka (Kongo), Nassar Razi Kashi (Iran) en Fortunate Agnes Kangela (Congo). De kerkgangers zijn onder de indruk.
"Het is leuk dat ze meedoen, maar bovenal erg zinvol", zegt pianist Maurice de Does. "We zijn er om deze mensen een plek te geven. Het houdt niet op bij het onderdak bieden, als je hun aandacht geeft, geef je hun waardigheid. Door belangstelling te tonen ontstaat er begrip." Ook de tieners Thijn Emers (11) en Simon Janssen (14) hebben genoten. "Ze zongen erg goed. Het was fijn om dit mee te maken", zegt Simon. "Het is goed dat ze meedoen. Zo krijg je meer begrip voor hen", meent Thijn.
Josue vindt het heerlijk om in Nederland te zijn. "Dat is de beste plaats die je kan bedenken. Nederland is een rustig land met lieve mensen. In Elst voel ik me thuis. Hier ga ik nooit meer weg. Ik voel me gelukkig."
Rokan is met man en twee kinderen (zoon van negen en meisje van veertien jaar) in Elst komen wonen. "Het is hier heel leuk. Veilig ook. Elst is gastvrij." Hanne Aikema is haar taalmaatje. Rokan was blij dat ze in de dienst mee mocht doen. "Ik wil dat graag vaker doen", geeft ze aan.
Het heeft wel maanden geduurd om samen de dienst vorm te geven, zegt Jeroen Jeroense. Maar het eindresultaat mag er zijn.

Bron: De Betuwe/www.pkn.nl