JONG Transvaal

Werken aan je toekomst in Transvaal en de Schilderswijk valt niet altijd mee. Lastig huiswerk, problemen om  een goede stageplek vinden, problemen op school of thuis… Veel jongeren krijgen ermee te maken en een uurtje huiswerkbegeleiding op school of bij een instituut helpt vaak niet genoeg of is te duur.

Bij JONG Transvaal (voorheen Huiswerkbegeleiding Transvaal, HBT) vind je een gezellige plek waar je vier keer per week terecht kunt voor een kopje thee, een praatje, een rustige werkplek en hulp bij je huiswerk. Je wordt begeleid door coaches uit de buurt, meestal studenten die dezelfde dingen hebben meegemaakt, hebben doorgezet en goed terecht zijn gekomen.

JONG Transvaal biedt:

hulp bij je huiswerk
* manieren om beter met stress om te gaan
* workshops in omgaan met social media, een goede richting of vervolgstudie kiezen, beter solliciteren
* een luisterend oor (en hulp) bij problemen op school, stage en thuis
* een plek waar je met jongeren uit verschillende culturen samenwerkt
* een spreekuur voor ouders

Woon je in Transvaal of de Schilderswijk? Ben je tussen de 12 en 18? Zit je op het Voortgezet Onderwijs? Wil je hulp bij het maken van je huiswerk en is de begeleiding op school te duur? Of zoek je een rustige plek waar je na school heen kunt? Dan kun je je opgeven voor JONG Transvaal. Houd er wel rekening mee dat we een wachtlijst hebben.

De begeleiding wordt gegeven in het gebouw van de Julianakerk, Paardenbergstraat 1 (op de hoek met de Kempstraat). Coördinator is Inge van Bommel: ivanbommel@stekdenhaag.nl. Telefoon: (070) 318 16 16.

JONG Transvaal  is een cadeau van Noeroel Islam Moskee en Stek, voor stad en kerk, aan VO-leerlingen in Transvaal en de Schilderswijk. Deze organisaties worden daarbij gesteund door zestien andere Transvaalse organisaties, fondsen en de gemeente Den Haag.